Genealogie a Heraldika 1-2/2008 - Ukázka z časopisu č. 6


Zpráva: Miroslav Baroch & Jiří Ungermann - Heraldické noviny

Vážení členové, rádi bychom vám prezentovali náš nově připravovaný projekt Heraldických novin (dále jen HN). HN budou čistě internetové periodikum, které bude distribuováno prostřednictvím webových stránek Klubu, členům Klubu, ve formátu PDF. Projekt chceme nastartovat v druhé polovině tohoto roku, to znamená, že v čísle 3-4/2008 vás budeme informovat o prvních výsledcích. Časopis zatím bude mít nepravidelnou periodicitu, chceme však dosáhnout minimální periody 4x až 6x ročně.

Náplní HN budou aktuality, recenze, heraldické kuriozity a další krátké články z oblasti heraldiky a genealogie, které svým rozsahem lze jen obtížně zařadit do „Heraldiky a Genealogie“. Pomocí HN chceme Vám, naším členům, poskytovat zajímavé informace častěji než dvakrát ročně a využít tak možností, které nám dává internet. Naší inspirací při přípravě tohoto projektu jsou podobně koncipované internetové časopisy, které připravuje The Heraldry Society, College of Arms, The Baronage Magazine nebo The College of Dracology.
PDF formát (bližší informace k možnostem tohoto formátu najdete zde) je zvolen zcela záměrně. Díky tomuto formátu si budou moci naši členové HN prohlédnout na internetu, uložit na svůj počítač a vytisknout v přesné podobě, kterou pro HN zvolíme.

Pokud vás projekt zaujal, sledujte dění na internetových stránkách Klubu, kde budou zveřejněny informace o dostupnosti prvního čísla HN. Pokud vás projekt zaujal do té míry, že se jej budete chtít zúčastnit, kontaktujte Klub na naší emailové adrese (heraldika@email.cz).

[ Zpět ]


Kontakt | Úvod | Novinky